Äggnudlar med jätteräkor i het tomatsås

4

Du behöver

  • 24 st jätteräkor, skalade
  • 1 paket torkade äggnudlar 500 g
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk krossade tomater 250 g
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl jungfruolja
  • 1 msk sambal oelek ( ev. färsk chili )
  • salt
  • socker

Gör så här

  1. Börja med att hacka vitlöken. Värm oljan i en kastrull, tillsätt
  2. Vitlöken och bryn den försiktigt.
  3. Tillsätt därefter det vita vinet och låt det koka nästan torrt, häll
  4. Nu i tomaterna och låt allt småkoka i ca 20 minuter.
  5. Koka upp en kastrull med saltat vatten och häll i nudlarna. Under
  6. Tiden de kokar avslutar man såsen. Smaka av den med salt, eventuellt
  7. Lite socker (beroende på hur syrliga tomaterna är) och sambal oelek.
  8. Lägg i räkorna och låt de småsjuda.Hacka persiljan, häll av pastan
  9. Och blanda ner den i såsen. Rör runt och låt det sjuda i 2 minuter.
  10. Strö över persiljan och fördela pastan på 4 tallrikar
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept