Tiramisù - Stefano

Tiramisù
Foto: Joel Wåréus
Stefano_Catenacci_recept
Stefano_Catenacci_recept

Tiramisù - Stefano

7 ingredienser

Tiramisù är en italiensk färskostdessert med marsalavin och espressokaffe. Receptet är hämtat ur boken Stefanos Italia.

Ingredienser

portioner
  • 500 g mascarpone
  • 16 savoiardikex
  • 150 g strösocker
  • 5 ägg, separera vita och gula
  • 2 dl marsalavin
  • 2 dl espresso
  • kakao

Gör så här

  1. Vispa äggulor och strösocker poröst.
  2. Tillsätt därefter mascarponeosten och vispa i ytterligare 3 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i mascarponekrämen.
  4. Blanda kaffe med marsalavin.
  5. Doppa kexen i blandningen, två åt gången.
  6. Varva de doppade kexen med mascarponekräm i portionsglas, till exempel martiniglas.
  7. Varva två lager kräm och två lager kex, avsluta med mascarponekräm.
  8. Strö över lite kakao som avslutning.