Grand Marnier-sufflé

4

Du behöver

Vaniljkräm

  • 2 l mjölk
  • 2 st vaniljstänger
  • 160 g Maizena
  • 400 g socker
  • 480 g äggula
  • 100 g smör

Sufflé

  • 600 g vaniljkräm
  • 100 g äggula
  • 50 g Grand Marnier
  • 600 g äggvita
  • 100 g socker

Mandelbiskvier med blodapelsinzest

  • 100 g mandelmassa
  • 15 g äggvita
  • 1 st blodapelsin, zesten

Blodapelsinglass med vanilj

  • 200 g grädde
  • 200 g mjölk
  • 800 g blodapelsinjuice, färskpressad
  • 3 st vaniljstänger
  • 650 g socker
  • 400 g äggula

Gör så här

  1. Vaniljkräm

    Koka upp mjölken med vaniljen.
  2. Vispa ihop Maizena, socker och äggula och häll en liten del av den kokande mjölken över blandningen.
  3. Red sedan allt utom smör i en kastrull tills det att det stormkokar.
  4. Låt koka i 3-5 minuter och tillsätt sedan smöret och låt smälta jämnt i krämen.
  5. Stjälp ut i en ugnsform, kontaktplasta och stoppa sedan in i kylen och låt stå tills den är helt kall (8˚C).
  6. Passera genom en sil eller sikt och fyll sedan i en spritspåse med en liten tyll.
  7. Värm upp vaniljkrämen igen med äggulan och Grand Marnier-likör.
  8. Vispa en maräng av äggvitan och sockret med i en visp i en matberedare eller för hand. Se till att marängen är så pass vispad att den sitter fast i bunken efter att du vänt på den.
  9. Vänd i 1/3 av marängen i redningen och sedan resten av marängen.
  10. Fyll med spritspåse i ordentligt smorda och sockrade skålar.
  11. Baka på 165˚C till dubbel storlek.
  12. Blanda ingredienserna i en matberedare med hjälp av en vinge.
  13. Fyll i spritpåse med tyll och spritsa toppar.
  14. Baka på 170˚C till gyllenbruna.
  15. Koka upp grädde, mjölk och vanilj.
  16. Vispa ihop socker och äggula och slå över en del av den varma mjölken.
  17. Sjud sedan allt i kastrull till 83˚C.
  18. Sila av vaniljen och kyl sedan ned på isbad.
  19. När glassmeten är helt kall, tillsätt juicen.
  20. Kör i glassmaskin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept