Vildlax med wasabi hollandaise & primör sallad

4

Du behöver

  • 750g lax filé
  • 1 knippa rödbetor
  • 1 knippa morötter
  • 1 knippa salladslök
  • 8 st sparris
  • 0,5 kg färskpotatis
  • dill
  • 500 gram osaltat smör
  • 4 äggulor
  • 0,5 citron
  • 3 msk wasabi pulver
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stycka laxen i portions bitar, skala och ansa primörerna och koka mjuka.
  2. Halstra laxen i het panna på skinnsidan sakta och peppra.
  3. Hollandaisen: smält och skira smöret, pressa citron på äggen i en rostfri bunke värm ägg och smör till ca 50-60grader, slå upp äggulorna till skum rör sedan i smöret försiktigt salt o peppar. Lös upp wasabi pulvret i lite vatten och montera ner i såsen efter smak. Lägg upp allting i en djuptallrik och ringla över lite sås. Smaklig spis …
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept