Marockansk lammgryta med couscous

1h 30 min
4
Från Bamba

En matig och rejäl gryta med smaker från norra Afrika.

18 oktober 2010
Visa mer
1h 30 min
4

Du behöver

  • 300 g lammgrytbitar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st röd chili
  • 0,5 st paprika
  • 0,5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st morot
  • 1 st selleri
  • 0,5 st zucchini
  • 1 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st apelsin
  • 1 påse torkad frukt, till exempel russin, aprikos och plommon
  • 2 msk marockansk tomatsås eller marockansk krydda.
  • 2,5 dl couscous
  • 2,5 dl vatten
  • 1 knippe färsk persilja
  • 0,5 msk gurkmeja

Gör så här

  1. Skala löken, moroten och vitlöken och hacka alla grönsaker.
  2. Stek lammet i smör i en stekpanna och häll i grönsakerna när lammet har fått en fin stekyta. Tillsätt sedan vatten, krossade tomater, buljongtärningen och kryddor eller marockansk tomatsås.
  3. Pressa i saften av apelsinen och lägg i den torkade frukten. Låt koka cirka en timme.
  4. Koka upp vattnet till couscousen. Ta av kastrullen från plattan, häll i couscousen, lägg på lock och låt stå i ett par minuter.
  5. Strimla persiljan och häll i tillsammans med gurkmeja. Lägg också gärna i grönsakerna från kycklinggrytan i couscousen. Servera och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept