Smarrig smörgåstårta

30 min
4
Smarrig smorgastarta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Bamba

En riktigt fräsch smörgåstårta med soltorkade tomater, kronärtskockor och parmaskinka.

8 maj 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 st landgångsbröd
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 burk keso
  • 15 st svarta oliver
  • 4 st körsbärstomater
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 6 st kronärtskocksbottnar (på burk)
  • 0,5 dl olivolja
  • 4 st soltorkade tomater
  • 0,5 burk kesella
  • 0,5 st tub majonnäs
  • 6 skivor coppaskinka, eller parmaskinka.
  • 1 kruka basilika
  • 6 skivor salami
  • 6 st Salladsblad av valfri sort
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Halvera körsbärstomaterna.
  2. Mixa kronärtskockorna, vitlök, olivolja och parmesan med en stavmixer. Bred på första brödskivan.
  3. Hacka oliverna och blanda med keso, salt och peppar. Bred på andra lagret.
  4. Strimla salamin, tomaterna och basilikan och blanda med kesella och majonnäs. Bred på tredje lagret.
  5. Stryk ett tunt lager majonnäs över sista brödskivan och runt tårtan.
  6. Garnera med salladsblad, färska örter, skinka, oliver och överblivna kronärtskockor.
  7. Ät med sked och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept