Böckling med varm potatissallad

35 min
4
Böckling med varm potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Den varma, krispiga potatissalladen med sockerärtor och de två goda såserna, är perfekta som sällskap till den här somriga varmrätten. Får du tag på rensad böckling i affären, går det dessutom både snabbt och lätt!

15 november 2007
35 min
4

Du behöver

  • 4 st rensade böcklingar
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 st rödlök
  • 0,5 tub kaviar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 huvud broccoli
  • 12 st potatisar
  • 4 skivor knäckebröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna och koka dem mjuka i en gryta med lättsaltat vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den också i lättsaltat vatten.
  2. Hacka löken och strimla sockerärtorna. Häll av vattnet från potatisen och broccolin. Dela tomaterna i halvor och blanda dem med de nykokta grönsakerna. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  3. Vispa creme fraichen och blanda den med senap. Vispa grädden och blanda i gräslök och kaviar.
  4. Lägg böcklingen på ett fat och servera den tillsammans med den varma potatissalladen, de båda såserna och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept