Böckling med varm potatissallad

35 min
4
Böckling med varm potatissallad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
35 min
4

Du behöver

  • 4 st rensade böcklingar
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 st rödlök
  • 0,5 tub kaviar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • 1 burk creme fraiche
  • 2 msk skånsk grovkornig senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 huvud broccoli
  • 12 st potatisar
  • 4 skivor knäckebröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisarna och koka dem mjuka i en gryta med lättsaltat vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den också i lättsaltat vatten.
  2. Hacka löken och strimla sockerärtorna. Häll av vattnet från potatisen och broccolin. Dela tomaterna i halvor och blanda dem med de nykokta grönsakerna. Smaka av med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  3. Vispa creme fraichen och blanda den med senap. Vispa grädden och blanda i gräslök och kaviar.
  4. Lägg böcklingen på ett fat och servera den tillsammans med den varma potatissalladen, de båda såserna och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept