Kanapé - apelsingravad lax

Du behöver

Gravad lax

  • 500 g laxfilé
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • apelsinskal
  • 1,5 tsk peppar
  • 0,5 dl dill, grovhackad

Jordärtskockscrème

  • 250 g jordärtskocka, skalad
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Crostini

  • formfranska
  • olivolja
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Gravad lax
    Gnid in laxen med allt och låt stå i ett dygn i kylen.
  2. Jordärtskockscrème
    Koka skockan mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Låt rinna av och mixa med crème fraiche.
  4. Smaka av med citron, salt och peppar.
  5. Crostini
    Sätt ugnen på 150 grader.
  6. Stansat ut rundlar i bröder.
  7. Pensla med olivolja.
  8. Kör i ugn 10-15 minuter.
  9. Vid servering
    Skär laxen i tunna skivor och lägg på crostinin.
  10. Toppa med jordärtskockscrèmen och avsluta med klippt smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept