Club Sandwich med tryffelcrème

40 m
4
Club Sandwich
Foto: Stefan Superti
Från Nyhetsmorgon

Club Sandwich från Hotel Diplomat! I den här varianten av Club Sandwich varvas kyckling, bacon och tryffelcrème!

Vintips från Jens Dolk
2459 Torres Gran ViñaSol Chardonnay 2009, Spanien

Visst kan man dricka rött till en Club Sandwich – men jag tänker på vitt. Dock en som i detta fall smakrik chardonnay med äppeltoner och smörig fatkaraktär. 


Afternoon tea med Stefan

Scones med tillbehör

Club Sandwich

Minidonuts med äppelsorbet


Tre kanapéer

Apelsingravad lax

Anklever med sultanrussin

Skagen med löjrom


1 april 2011
Visa mer
40 m
4

Du behöver

Sandwich

  • 12 skivor Levainbröd, tunna skivor
  • smör till stekning
  • 2 kycklingbröst, gärna frigående kycklingar
  • 2 avokado
  • 1 rödlök, skivad
  • 2 tomater, skivade
  • 1 huvud romansallad
  • 8 skivor bacon, stekta

Tryffelcrème

  • 2 dl färskost
  • några droppar tryffelolja
  • 0,5 st citron, saften
  • 1 msk gräslök, hackad
  • smörpapper
  • spett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader.
  2. Börja med kycklingen. Salta och peppra och stek i ugnen tills 66 graders innertemperatur. Skiva kycklingen i tunna skivor.
  3. Stek baconet, skär grönsakerna och avokadon, stek brödskivorna i smör och blanda ihop tryffelkrämen.
  4. Bre tryffelcrèmen på brödskivorna och lägg grönsakerna på det undre brödet. På nästa bröd lägger du kyckling och bacon. Lägg på den sista brödskiva och klä in i smörpapper som ett fint litet paket. Dela smörgåsarna i mitten och ställ på varandra. Tryck igenom ett spett och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept