Tonsfisklåda

Tonsfisklåda
Foto: Jens Nordström

Du behöver

  • 3 burkar tonfiskbitar i vatten
  • 1 kg potatis, fast
  • 6 dl hollandaisesås
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st citron

Gör så här

  1. Skala, skiva och koka potatisen.
  2. Gör hollandaisesåsen enligt paketets anvisningar (eller köp färdig på burk alternativt gör din egen), häll i dillen.
  3. Häll vattnet av tonfisken.
  4. Tag en hög ugnsfast form. Lägg lite sås i botten, hälften av potatisen ovanpå, smula över tonfisken, lägg på mer sås, resten av potatisen och den sista såsen överst.
  5. Lagas mitt i ugnen 175 grader i ca 10 minuter.
  6. Serveras med en stor klyfta citron som kramas över den färdiga rätten och såklart en god och nyttig sallad till detta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept