Sashimi på tonfisk

Sashimi på tonfisk
Foto: TV4

Sashimi på tonfisk

Av: Stefan Odelberg

Från: Klockan nio hos stjärnorna

13 ingredienser

1h 30 min

En fräsch lätthalstrad tonfisksashimi som serveras tillsammans med en mangosallad.

Stefans vintips
Santa Carolina Reserva Semillon, 666601

Stefan bjöd även på
Biff á la Odelberg
Magisk vaniljglass

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tonfisk

  • Tonfiskfiléer fryst i block

sallad

  • mango
  • rucolasallad
  • babyspenat
  • rödlök

Lag

  • 2,5 dl japansk soja
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl sesamolja
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 spansk peppar
  • 1 ingefära
  • 2 thaipeppar
  • 1 limefrukt

Gör så här

Sallad

  1. Hacka mangon i småbitar, strimla rödlöken och blanda tillsammans med ruccola och spenatblad.

Lag

  1. Koka upp sojan, vattnet, sesamoljan och sockret i en kastrull, hacka under tiden upp ingefära, spansk peppar och thaipeppar.
  2. Lägg i dessa i kastrullen och småputtra i ca 30 sekunder.
  3. Riv skalet på limen och häll i detta i kastrullen tillsammans med saften från limen.
  4. Ställ kastrullen att svalna helt.

Tonfisk

  1. Låt tonfisken tina och lägg den i den kalla lagen för att marinera i cirka en timme.
  2. Stek sedan tonfisken på hög värme i cirka 8 sekunder på varje sida.
  3. Skiva tonfisken och häll lite lag över både tonfisken och salladen.
  4. Servera tillsammans med mangosalladen.