Renfärsburgare och bönsallad med äpple och dijonsenap

Renfärsburgare och bönsallad med äpple och dijonsenap

Av: Stefan Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

Ingredienser

  • Hamburgare
  • 500 g renfärs (eller annan färs)
  • 140 g bacontärningar (ett förp)
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap

Tillbehör

  • grovt hamburgerbröd (eller grov fralla)
  • 2 skivor rödlök
  • 2 skivor äpple
  • blad från selleri
  • sallad
  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • eller ca 250 g kokta vita bönor
  • 1 äpple
  • savoykål [ca 5-6 blad]
  • cocktailtomater ca 10st
  • bladselleri 2st stjälkar
  • persilja
  • 1 dl filmjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med salladen (gärna dagen före). Skär savoykålen i grova fyrkanter, dela cocktailtomaterna på mitten och skär äpplet i ganska stora bitar. Blanda med bönorna. Filmjölken smaksätts med dijonsenap och salt och peppar.
  2. Blanda nu allt detta tillsammans med en knippe grovt hackad persilja.
  3. Om ni ska äta hamburgarna direkt så låt salladen stå framme och bli lite rumsljummen innan den serveras.
  4. Hamburgare . Blanda färs och baconhack med ägget i en bunke. Smaksätt med ca 1 tsk dijon och ganska rejält med salt och peppar. Forma sedan 4 st runda biffar och platta ut dom. Stek i lite fett (tänk på att det är fett i bacontärningarna). Hamburgarna kan gärna vara lite röda i mitten när man tar av dom.
  5. Stek hastigt brödhalvorna och lägg upp på en tallrik, börja med underdelen av brödet och ett blad från selleristjälken, sedan hamburgaren ovanpå. Garnera med skivor av äpple och rödlök, lägg på bröd på toppen och servera med bönsalladen.