Entrecôte med fruktchutney och rostad potatis

45 min
4
Från Nyhetsmorgon

Koka ihop en egen fruktchutney och servera den varm till entrecôten och den ugnsrostade potatisen!

11 februari 2008
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte
  • smör till stekning

Fruktchutney:

  • 2 msk strösocker
  • 2 dl drickfärdig äpplejuice
  • 1 msk vinäger
  • 1 st finhackad gul lök
  • 0,5 st finstrimlad chilifrukt
  • 1 dl tärnad ananas
  • 1 dl tärnat äpple
  • maizenaredning
  • salt
  • peppar

Rostad potatis:

  • 4 st bakpotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st timjankvistar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek entrecôten på bägge sidor till önskad stekgrad. Salta och peppra.
  2. Fruktchutney: Hetta upp en liten rostfri kastrull med sockret i. Låt sockret bli gyllene. Slå i juicen och koka upp så att sockret löser sig.
  3. Lägg i vinäger, gul lök, chili och ananastärningar. Låt koka upp och sedan sjuda tills ananasen blir mjuk och cirka 1 1/2 dl vätska återstår. Lägg i äppletärningar och red av med maizena. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rostad potatis: Slå oljan i en ugnssäker form. Dela vitlöksklyftorna på längden och lägg dem i oljan. Strö i timjan och sätt in formen i ugnen på 200 grader.
  5. Dela snabbt potatisarna i klyftor och låt dem baka i ugnen i oljan cirka 10 minuter. Ta ut och rör om i potatisen. Låt sedan baka i ytterligare 10 minuter. Ta ut och blanda om igen. Fortsätt tills potatisen får en gyllene färg och blir genombakad. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept