Malmskillnadsgatans Jambalaya

4

Du behöver

Mannagrynsplättar:

  • 0,5 dl mannagryn
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 st ägg
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite smör att steka i

Grönsaksragu:

  • 2 st cabanossenkorvar, skivade
  • 1 st rödlök, strimlad
  • 12 st champinjoner, i klyftor
  • 2 st kvisttomater, i klyftor och urkärnade
  • 1 st endivesalladshuvud
  • 1 knippa färsk basilika, strimlad
  • olivolja att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar

Torsk med tillbehör:

  • 600 g benfri torskfilé
  • lite smör att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 burk cantadouost med pepparrotssmak
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk mynta, finstrimlad

Gör så här

  1. Mannagrynsplättar: Låt mannagrynen svälla en stund i gräddmjölken. Vispa i äggen och salta och peppra. Grädda 8 plättar i lite smör, håll varma.
  2. Grönsaksragu: Förväll endiven i lättsaltat vatten 3 gånger och byt vatten varje gång för att få bort beskheten. Fräs korv, lök, champinjoner, tomater och endive i lite olivolja. Salta och peppra och vänd ner basilikan.
  3. Torsk med tillbehör: Salta och peppra torskfiléerna och stek dem i lite smör. Gör en örtsås av matlagningsyoghurt och mynta. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Vid serveringen, lägg 2 plättar på varje tallrik, därpå grönsaksragu och fisk. Ringla örtsåsen runt och toppa med en sked cantadouost och ett basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept