Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer helst med skinn
  • salt och peppar
  • 100 g lagrad prästost
  • 8 st basilikablad
  • 8 st jordärtskockor
  • 1 st finhackad gul lök
  • salt och peppar
  • 0,5 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 3 dl blandad svamp
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Gör ett snitt längs med kycklingfilén. Salta och peppra i snittet. Skär 4 stavar av osten och rulla in stavarna i basilikan. Lägg sedan osten i snittet på kycklingen. Bind ihop med bomullsgarn.
  2. Skala och ansa jordärtskockorna. Skär dem i klyftor. Fräs den hackade löken i en kastrull i hälften av smöret utan att den tar färg. Lägg i hönsbuljongtärning och häll över vatten, mjölk och grädde. Låt koka upp. Lägg i jordärtskocksklyftorna och koka dem mjuka. Lyft upp hälften av skockorna och passera eller mixa vätskan och resterande skockor till slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbrösten i resterande smöret tills de är genomstekta. Ta upp kycklingbrösten och håll dem varma och fortsätt att steka svampen i stekpannan. Häll över såsen och tillsätt jordärtskocksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera såsen med den nystekta kycklingen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept