Ostfyllt kycklingbröst med svamp och jordärtskockssås

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer helst med skinn
  • salt och peppar
  • 100 g lagrad prästost
  • 8 st basilikablad
  • 8 st jordärtskockor
  • 1 st finhackad gul lök
  • salt och peppar
  • 0,5 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 3 dl blandad svamp
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Gör ett snitt längs med kycklingfilén. Salta och peppra i snittet. Skär 4 stavar av osten och rulla in stavarna i basilikan. Lägg sedan osten i snittet på kycklingen. Bind ihop med bomullsgarn.
  2. Skala och ansa jordärtskockorna. Skär dem i klyftor. Fräs den hackade löken i en kastrull i hälften av smöret utan att den tar färg. Lägg i hönsbuljongtärning och häll över vatten, mjölk och grädde. Låt koka upp. Lägg i jordärtskocksklyftorna och koka dem mjuka. Lyft upp hälften av skockorna och passera eller mixa vätskan och resterande skockor till slät konsistens. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingbrösten i resterande smöret tills de är genomstekta. Ta upp kycklingbrösten och håll dem varma och fortsätt att steka svampen i stekpannan. Häll över såsen och tillsätt jordärtskocksklyftorna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera såsen med den nystekta kycklingen och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept