Kyckling Coco

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,25 st ingefära, finriven
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • lite smör att bryna i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Risotto:
  • 2 dl ris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 st limefrukt, det rivna skalet
  • 2 st tomater, urkärnade och tärnade
  • salt och nymalen vitpeppar

Övriga tillbehör:

  • 1 st liten knippa basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • en dutt vitvinsvinäger
  • 100 g sockerärtor
  • en klick smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite färsk koriander till garnering

Gör så här

  1. Låt kycklingfiléerna dra en stund i en marinad av olivolja, gurkmeja, ingefära och vitlök. Torka av dem, bryn dem runt om i smör, salta och peppra. Efterstek dem i ugnen på 170° i 10 minuter.
  2. Risotto: Koka riset till härlig konsistens i kokosmjölk samt 1 dl vatten smaksatt med hönsbuljong och limeskal. Tillsätt tomattärningarna mot slutet. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Övriga tillbehör: Gör en örtolja genom att mixa basilika, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka sockerärtorna lagom mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och klicka i lite smör.
  4. Vid serveringen, lägg upp risotto och kyckling på en bädd av sockerärtor. Skeda över örtoljan och garnera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept