Kyckling Coco

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,25 st ingefära, finriven
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • lite smör att bryna i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Risotto:
  • 2 dl ris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 st limefrukt, det rivna skalet
  • 2 st tomater, urkärnade och tärnade
  • salt och nymalen vitpeppar

Övriga tillbehör:

  • 1 st liten knippa basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • en dutt vitvinsvinäger
  • 100 g sockerärtor
  • en klick smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite färsk koriander till garnering

Gör så här

  1. Låt kycklingfiléerna dra en stund i en marinad av olivolja, gurkmeja, ingefära och vitlök. Torka av dem, bryn dem runt om i smör, salta och peppra. Efterstek dem i ugnen på 170° i 10 minuter.
  2. Risotto: Koka riset till härlig konsistens i kokosmjölk samt 1 dl vatten smaksatt med hönsbuljong och limeskal. Tillsätt tomattärningarna mot slutet. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Övriga tillbehör: Gör en örtolja genom att mixa basilika, olivolja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och vitpeppar. Koka sockerärtorna lagom mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och klicka i lite smör.
  4. Vid serveringen, lägg upp risotto och kyckling på en bädd av sockerärtor. Skeda över örtoljan och garnera med koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept