Kalkonschnitzel med tomatröra

4

Du behöver

  • 4 kalkonbröstskivor à 150 g
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ströbröd
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tetra krossad tomat
  • 2 msk apelsinjuice, koncentrerad
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 msk socker
  • salt och vitpeppar
  • 4 portioner pommes frites

Gör så här

  1. Vispa ägget och vattnet. Lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Salta och peppra på kalkonskivorna och vänd dem i mjölet på tallriken. Doppa dem sedan i ägget. Se till att det kommer ägg på hela köttskivan och doppa till slut i ströbrödet.
  2. Hacka löken och hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i den hackade löken och fräs kort. Slå på krossade tomater, apelsinkoncentrat och vinäger. Låt koka upp och sedan sjuda till tjock konsistens. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja i. Lägg i schnitzlarna och stek dem på medelvärme. Salta och peppra och vänd dem och stek dem lika fina på andra sidan.
  4. Serveras nystekt med t ex pommes frites.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept