Honungsglacerad fläskfilé med ugnsbakad potatis

4

Du behöver

  • 4 st fläskfilébitar à 100-150 g
  • smör eller margarin till stekning
  • 4 msk flytande honung
  • salt och peppar
  • 4 st bakpotatisar
  • 1 msk smör
  • 1 st rödlök i strimlor
  • 1 tsk vinäger
  • blandade grönsaker, t ex morotsslantar sockerärter, haricots verts
  • 4 msk matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Bryn fläskfiléerna i matfett. Pensla dem med honung och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn i 175°C, ca 20 minuter eller tills de är genomstekta.
  2. Skiva bakpotatisarna tunt. Fördela dem på en smord plåt och baka dem i ugnen ca 15 minuter eller tills de är genomstekta och gyllenbruna.
  3. Hetta upp en kastrull och lägg i matfett och strimlad rödlök. Häll i vinäger och grönsaker. Börja med den grönsak som har längst tillagningstid, t ex morotsslantarna. Tillsätt haricots verts och sockerärter när morotsslantarna är nästan mjuka.
  4. Fördela potatisskivorna på tallrikar och lägg på grönsaker och fläskfilé. Servera med matlagningsyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept