Fläskkarré med senapskokta rotsaker

4

Du behöver

  • 4 st fläskkarrékotletter
  • 1 st palsternacka, tärnad
  • 0,25 st kålrot, tärnad
  • 0,25 st rotselleri, tärnad
  • 2 st morötter, tärnade
  • 1 st gul lök, hackad
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • maizena eller annan redning
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk söt svensk senap
  • 1 msk sötad grov fransk senap
  • salt och vitpeppar
  • olja och smör till stekning
  • 1 kvist färsk rosmarin, hackad
  • kokt eller stekt potatis

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde. Lägg i tärnade rotsaker och hackad lök. Låt sjuda tills rotsakerna är mjuka. Red av med lite maizena eller annan typ av redning. Smaka av med hönsbuljongtärning, senap, salt och peppar.
  2. Hetta upp olja och smör i stekpanna, lägg i rosmarin och köttet. Salta, peppra och stek tills köttet är genomstekt.
  3. Servera till exempel med kokt eller stekt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept