Äppel- plommon- och rosmarinbräserad kotlettrad

4

Du behöver

  • 600 g urbenad kotlettrad
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 st gula lökar
  • 2 st små äpplen
  • 75 g katrinplommon
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 2 st oxbuljongtärningar
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 2 msk maizenaredning för mörka såser
  • salt och peppar
  • smör

Gör så här

  1. Skär kotlettraden i 8 skivor. Bryn dem i matfettet i en stekpanna. Lägg på ett fat.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och skär äpplena i små tärningar. Tärna katrinplommonen. Fräs lök, äpple och katrinplommon i en gryta. Tillsätt rosmarin. Lägg i oxbuljongtärningar och häll över äppeljuice och vatten. Låt koka upp. Lägg i köttskivorna och låt dem bräsera på svag värme ca 5 minuter. Ta upp köttet. Red såsen med redningen och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera det varma köttet med het sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept