Rotmos med fläskkorv

50 min
4
50 min
4

Du behöver

  • 1 st fläskkorv (stor)
  • 1 st kalvbuljongstärning
  • 20 st kryddpepparkorn
  • 4 st lagerblad
  • 8 st potatisar
  • 1 st kålrot
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternackor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk sirap
  • svensk söt senap, osötad grov fransk senap eller stark dijonsenap
  • socker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen med lagerblad och kryddpepparkorn i en gryta.
  2. Skala och skär ned rotfrukterna i grova bitar (när det gäller rotmos är tumregeln: hälften potatis och hälften rotfrukter). Potatisen kan vara hel eftersom den har kortare koktid. Lägg bitarna i buljongen och låt koka i cirka 30 minuter.
  3. Öppna sedan locket och lägg korven ovanpå rotfrukterna. Lägg på locket och låt koka en stund till.
  4. Rör under tiden ihop senapen med socker, salt och peppar.
  5. Stompa rotfrukterna med lite av buljongen, smör och en droppe sirap. Krydda med mald kryddpeppar. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp korven, rotmos och senap och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept