Vi tvås kikärtsöverbakade grönsakstournedos med Charlottebuljong

4

Du behöver

Grönsakstournedos:

  • 2 st zucchinifrukter (squash)
  • 1 st aubergine
  • 3 st schalottenlökar, hackade
  • 12 st ostronskivlingar, finhackade
  • 8 st ostronskivlingar, grovrivna
  • 1,5 dl kokta kikärter
  • 1 st äggula
  • 1 msk fransk senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk crème fraiche (kan uteslutas)
  • 1 dl olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar

Charlottebuljong med nudlar:

  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 3 dl vitt vin
  • 4 st schalottenlökar, skivade
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • skalet av 1 limefrukt
  • 1 dl färska örter, finstrimlade (ex koriander, gräslök, timjan)
  • lite tabasco efter smak
  • 4 port gröna nudlar
  • 16 st gröna oliver
  • 1 knippa gräslök, hackad

Gör så här

  1. Grönsakstournedos: Skär ut 8 långa, tunna skivor av zucchinin och bryn dem i lite olivolja. Tärna resten och stek tillsammans med aubergine, lök och de 12 finhackade ostronskivlingarna i lite olivolja. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Olja in och klä insidan av 4 runda formar med zucchiniskivorna och lägg grönsaksblandningen i mitten. Fräs de övriga 8 ostronskivlingarna i lite olivolja, salta och peppra.
  3. Blanda kikärter, äggula, senap, vitlök, (crème fraiche) och en knapp dl olivolja i en mixer och kör till puré. Smaka av med salt och vitpeppar. Fördela purén på grönsakstournedoserna och gratinera högst upp i ugnsgrillen några minuter tills purén börjar få färg.
  4. Charlottebuljong med nudlar: Koka i en gryta upp 5 dl vatten tillsammans med vin, buljongtärningar, schalottenlök, vitlök, limeskal, örter och tabasco. Tillsätt nudlarna och koka dem "al dente". Lägg i oliverna mot slutet.
  5. Vid serveringen, fördela nudlar och buljong i djupa tallrikar, lägg tournedoserna (befriade f
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept