Vitlökskokt västerhavstorsk med saffransgrönsaker

4

Du behöver

  • 4 skivor torsk à 150 g
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st vitlöksklyftor i skivor
  • 1 st röd paprika i bitar
  • 1 st grovt tärnad gul lök
  • 2 dl grovt tärnad grön squash
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • salt, peppar
  • 4 st skållade och urkärnade tomater i tärningar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med salt, lagerblad, vitpeppar och vitlök.
  2. Fräs alla grönsaker utom tomaterna i olivoljan. Tillsätt tomatpuré, saffran och fiskbuljongtärningen och låt sjuda till mjuk konsistens. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tomattärningarna.
  3. Lägg torskbitarna i det kokande vattnet. Det ska täcka fisken. Stäng av plattan och låt fisken ligga i det avsvalnade vattnet ca 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept