Torsk och blåmussla i kryddbuljong

Du behöver

  • 1 l blåmusslor
  • 1 st grovhackad gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 st finhackade palsternackor
  • 12 st kryddpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 600 g torskfilé i bitar
  • 2 dl tärnad palsternacka
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • salt, peppar
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Borsta musslorna rena. Släng dem som inte sluter sig. Lägg grovhackad gul lök och vitlök i en varm kastrull med olja. Fräs löken. Lägg i musslorna och häll i vinet. Sätt på ett lock och låt koka tills musslorna precis öppnar sig, ca 5 min.
  2. Häll musslorna i ett durkslag och spara buljongen. Slå buljongen i kastrullen och tillsätt finhackad palsternacka, kryddpeppar, vatten, fiskbuljongtärning och grädde. Låt koka upp och sjuda i ca 5 min. Dra av värmen och låt "dra" ca 5 min.
  3. Sila buljongen och lägg i torsken, tärnad palsternacka samt sist strimlad purjolök. Smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt fisken bli genomkokt. Blanka av buljongen med smör. Servera tillsammans med musslorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept