Snabbrimmad regnbågsfilé med citroncrème fraiche

4

Du behöver

  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,5 dl salt
  • 2 dl vatten
  • 4 st benfria regnbågsfiléer
  • 1 st finhackad gul lök
  • saft och skal från 1 citron
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 burk crème fraiche
  • salt, vitpeppar
  • 2 msk finstrimlad citronmeliss
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Börja med att blanda farinsocker och salt med vattnet. Häll rimlagen över fiskfiléerna och låt dem rimma i ca 10 minuter.
  2. Koka upp finhackad lök, skal och saft från citron, fiskbuljongtärning och vatten. Låt sjuda några minuter och vispa ner crème fraichen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek de väl avrunna fiskfiléerna i smör på båda sidor.
  4. Blanda den strimlade citronmelissen i såsen och servera till fisken tillsammans med nykokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept