Rödlöksstekt strömming med pressgurka

4

Du behöver

Rödlökssmör:

  • 2 st finhackade rödlökar
  • 10,5 dl rödvin
  • 50 g rumstempererat smör
  • Pressgurka:
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0,25 dl ättikssprit
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st urkärnad och tunt skivad gurka
  • 16 st strömmingsflundror
  • 1 dl vetemjöl + 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Rödlökssmör: Koka den hackade rödlöken i vinet tills allt vin har kokat in i löken. Låt kallna och blanda sedan med smöret. Smaka av med salt och peppar.
  2. Pressgurka: Blanda en lag med pepparrot, ättika, socker och vatten. Vispa tills sockret har löst sig. Salta på den skivade gurkan och låt stå 10 minuter. Pressa vattnet ur gurkan och lägg gurkskivorna i lagen.
  3. Lägg en utvikt strömmingsflundra, en klick av rödlökssmöret och sedan en ny flundra ovanpå som en sandwich. Panera i mjöl/ströbrödsblandningen. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite smör. Salta och peppra. Salta rejält då strömming kräver salt.
  4. Servera med pressgurkan och en hemlagad potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept