Lax med senapsstuvad potatis och äpple

Från Nyhetsmorgon

En härlig laxmiddag för hela familjen med sött och syrligt.

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl äppelcider
  • 3 dl standardmjölk
  • 2 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk osötad senap
  • maizenaredning
  • salt och peppar
  • 16 st kalla kokta potatisar i tärningar
  • 1 st tärnat äpple
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 4 bitar laxfilé à 170 g
  • smör eller margarin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Häll cidern i en kastrull och koka tills hälften återstår. Häll i mjölk, grädde, buljongtärning och senap. Låt sjuda och red sedan av med maizenamjöl utrört i vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd i potatis, äppeltärningar och strimlad purjolök och låt bli varmt.
  2. Stek laxen i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Servera med stuvningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept