Kokt torskkotlett med ansjovis, ägg och dillcrème

4

Du behöver

  • 4 st torskkotletter
  • 2 st tärnade palsternackor
  • 0,25 st vitkålshuvud i klyftor
  • 20 st sockerärtor
  • 1 st gul lök i bitar
  • 3 st lagerblad
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 4 st finhackade ansjovisfiléer
  • 0,5 knippe hackad dill
  • 2 st löskokta kalla ägg
  • 1,5 dl crème fraiche
  • salt och vitpeppar
  • 8 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt på kastrullen med vattnet. Tillsätt lagerblad, kryddpeppar samt fiskbuljontärningen. Låt koka upp. Lägg i palsternacka, vitkål och torsk. Låt sjuda cirka 10 min. Lyft upp torsken på tallrik och sila buljongen
  2. Från grönsakerna i en kastrull.
  3. Sätt på buljongen att koka upp, samt smaka av grönsakerna med salt, peppar och en liten klick smör.
  4. Vid servering vispas lite smör i buljongen. Torsken läggs på grönsakerna i en djup tallrik och buljongen hälls över. Blanda den kalla löskokta äggulan med crème fraichen. Dillen och äggvitan hackas, och blandas ned. Smaka av med hackad ansjovis, salt och peppar. Serveras tillsammans med fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept