Fiskburgare med gurkdressing

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 400 g benfri fiskfilé, t ex lax eller torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 4 stora salladsblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk bostongurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fisken i små kuber och lägg den i matberedaren. Häll i salt och peppar och kör sedan fisken till en massa.
  3. Tillsätt nu grädden och kör snabbt i den i matberedaren under tiden som knivarna jobbar. Forma fyra hamburgare av färsen och doppa sedan dom på båda sidorna i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek burgarna gyllene på bägge sidorna. Låt dem gå klara i ugnen.
  4. Skala och skiva löken fint.
  5. Skär tomaterna i tunna skivor samt plocka salladen.
  6. Blanda crème fraîchen med gurkan och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg sallad på 4 tallrikar. Häll på lite dressing. Lägg på lök och sallad. Lägg in fiskburgarna i brödet. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept