Fiskburgare med gurkdressing

Stefan Karlsson 15 november 2007
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 400 g benfri fiskfilé, t ex lax eller torsk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk smör
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 4 stora salladsblad
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 msk bostongurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fisken i små kuber och lägg den i matberedaren. Häll i salt och peppar och kör sedan fisken till en massa.
  3. Tillsätt nu grädden och kör snabbt i den i matberedaren under tiden som knivarna jobbar. Forma fyra hamburgare av färsen och doppa sedan dom på båda sidorna i ströbrödet. Hetta upp en stekpanna och lägg i smöret. Stek burgarna gyllene på bägge sidorna. Låt dem gå klara i ugnen.
  4. Skala och skiva löken fint.
  5. Skär tomaterna i tunna skivor samt plocka salladen.
  6. Blanda crème fraîchen med gurkan och smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg sallad på 4 tallrikar. Häll på lite dressing. Lägg på lök och sallad. Lägg in fiskburgarna i brödet. Servera genast.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon