Fäktarfirre

4

Du behöver

  • 4 st svärdfiskkotletter à 150 g
  • lite olivolja
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 400 g små färskpotatisar
  • 4 msk färskriven parmesanost
  • Chutney:
  • 1 st mogen mango, skalad och i bitar
  • 1 st kiwifrukt, skalad och i bitar
  • 1 st miniananas, skalad och i bitar
  • 3 msk socker
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • lite cayennepeppar, salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Pensla fiskbitarna med olivolja, salta och peppra och grilla dem medium i vackert mönster.
  2. Tvätta potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten. Slunga dem i parmesanosten.
  3. Chutney: Karamellisera sockret i en rostfri kastrull och slå på vin och vinäger. Blanda ner fruktbitarna och smaka av med cayenne, salt och vitpeppar. Sjud till krämig konsistens.
  4. Vid serveringen, fördela potatisen på tallrikar, lägg svärdfisken på och toppa med en sked chutney.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept