Lapplandspizza

4

Du behöver

  • 4 runda polarkakor
  • 200 g skivad rökt renstek
  • 1 burk kantareller, eller färska
  • 1 gul lök
  • 0,5 msk smör
  • 4 msk äppelmos
  • ca 2 dl riven pizzaost
  • salt och svartpeppar
  • Pizzasallad:
  • 0,5 vitkålshuvud
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela den gula löken på längden. Skiva den sedan tunt. Strimla rensteken fint. Häll av vattnet till kantarellerna (om du använder burkkantareller). Hetta upp en stekpanna och lägg sedan i smöret. Lägg nu i löken och kantarellerna och låt dem steka så att de får fin färg. Smaka av med salt och peppar. Bred äppelmoset på polarkakorna. Fördela sedan rensteken, svampen och löken på kakorna och strössla sist på den rivna osten.
  2. Lägg "pizzorna" på en plåt och baka sedan i ugnen i ca 10-15 min eller tills de har fått en fin gyllenbrun färg.
  3. Garnera med några oreganoblad.
  4. Pizzasallad:
  5. Skär roten från vitkålen och strimla den sedan extremt fint. Salta på kålet och låt stå och dra tills det blir mjukt. Pressa ur vätskan ur kålstrimlorna och smaksätt med socker, vinäger, olja och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept