Trattkantarellsoppa med blåmögelost

4

Du behöver

  • 400 g trattkantareller, eller motsvarande mängd torkade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 dl vatten
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl standardmjölk
  • 100 g kvibille ädelost
  • 1 skalat äpple, i små tärningar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka svampen i "soppstora" bitar.
  2. Fräs löken och svampen i en gryta.
  3. Låt bryna så att all vätska försvinner.
  4. Slå på vatten och smula i buljongtärningarna.
  5. Låt soppan koka upp och sedan sjuda i ca 5 min.
  6. Häll i grädden och mjölken och låt sjuda i ca 10 min.
  7. Riv ädelosten grovt och rör ner i den varma soppan så att den smälter helt.
  8. Smaka av med salt och peppar. Vid servering vänds de tärnade äppelbitarna i.
  9. Serveras med ett varmt bröd med ost.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept