Tomatkräftor i panna

4

Du behöver

  • ca 20 kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 bit fänkål
  • 1 färsk chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • div tomatsorter, t ex plommon, gröna, gula, cocktail
  • 4 dl passerad tomat
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • saft från 1 citron
  • färsk basilika
  • färsk gräslök
  • rucola
  • olivolja

Gör så här

  1. Skär ned blekselleri, även blasten.
  2. Finhacka schalottenlök, chili och vitlök. Tärna ned fänkål.
  3. Rikligt med olivolja i pannan. Tillsätt alltihopa. Låt fräsa och rör om.
  4. Fortsätt med passerad tomat, citronsaft och krydda med chilipulver, cayennepeppar och salt och peppar. Låt sjuda.
  5. Skär ned tomaterna i rejäla bitar och lägg ned i pannan.
  6. Vänd ned finhackad basilika och gräslök. Sist vänds kräftorna ned så de blir varma. Använd bara stjärtarna eller lägg i kräftorna hela för effekten.
  7. Toppa med rucola och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept