Svensk Caesarsallad med kyckling

4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • olivolja
  • 1 pkt krutonger
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl grovt riven lagrad prästost
  • 4 st fint hackade matjessillbitar
  • 1 st liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 st strimlad rödlök
  • 4 st romansalladshuvuden eller 1 isbergssalladshuvud
  • 0,5 st gurka i små kuber
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen färdig i olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda olivolja, vinäger, prästost, matjessill och vitlök direkt i en stor salladsskål. Smaka av med salt och peppar. Skiva ner kycklingen ljummen i dressingen. Låt dra i några minuter. Skär ned salladen i grova bitar.
  3. Vid servering vänds rödlök, sallad, gurka och krutonger i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept