Svamp- och renskavstoast med västerbottenkeso

4

Du behöver

  • 4 st portionsbaguetter
  • 1 pkt renskav
  • 4 dl svamp i små bitar
  • 1 st gul lök i strimlor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost
  • smör
  • salt och peppar
  • 0,5 burk keso
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 0,5 st hackad rödlök
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär två snitt från kanterna på baguetten mot mitten, så att du får en v-formad, längsgående "ficka". Hetta upp en stekpanna och bryn snabbt renskav, svamp och strimlor av gul lök i smör. Slå på grädden och låt den koka in. Smaka av med salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen i baguetterna och lägg på rikligt med ost. Gratinera sedan baguetterna i ugn på 220 grader tills de fått fin färg.
  3. Blanda keson med riven Västerbottensost, fint hackad rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera keson och en sallad till den varma mackan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept