Småländsk thai

4

Du behöver

  • 20 st kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • div grönsaker, rotfrukter och svamp -
  • t ex: morötter, blekselleri, fänkål, champinjoner, kantareller, gul lök, sticklök, sparris, sockerärtor, majskolv
  • 2 citrongrässtrån
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk
  • färsk chili
  • lagerblad
  • 4 portioner nudlar
  • 2 msk fisksås
  • saften från 1 citron
  • färsk basilika

Gör så här

  1. OBS! Viktigt att man lägger i grönsaker och rotfrukter i rätt ordning eftersom de har olika koktid.
  2. Skär ned i gaffelstora bitar:
  3. Lök, morötter, blekselleri, fänkål, champinjoner, sparris, sockerärtor, sticklök.
  4. Mosa citrongräs och finhacka.
  5. Häll lite olja i en panna och tillsätt lök, morötter, blekselleri och citrongräs. Fräs men det ska inte ta färg.
  6. Finhacka vitlöken och tillsätt den och fänkålen i pannan. Fortsätt med vatten, kokosmjölk och buljongtärgning. Koka och rör om.
  7. Finhacka chili. Tillsätt chili, lagerblad, kantareller och champinjoner i pannan. Sänk temp och låt sjuda.
  8. Skala fram kräftstjärtar.
  9. Skär bort kornen från majskolv. Majsen ska koka 3 min.
  10. När det är dags, tillsätt majskorn och nudlar. Allra sist åker sparris, sockerärtor och sticklök i, eftersom de har kortast koktid.
  11. Piffa upp med fisksås, citronsaft, strimlad basilika.
  12. Och vänd ned kräftstjärtar så att de blir varma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept