Småländsk Gumbo

4

Du behöver

  • 0,5 paket bacon, alt sidfläsk
  • 1 kryddig korv (t ex kabanoss)
  • 20 st kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • 2 dl ris
  • 2 gula lökar
  • 2 blekselleristjälkar
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
  • en aning cayennepeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 krm torkad timjan
  • 5 dl kräftbuljong, alt annan buljong
  • 500 g krossad tomat
  • färsk timjan
  • färsk oregano
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Skiva korven och strimla fläsket. Fräs i panna med lite olja.
  2. Skär ned lök, selleri, paprika. Finhacka vitlök. Ned i pannan med allt. Spara gärna blasten på sellerin och använd som garnityr.
  3. Krydda med chili, lagerblad, timjan, cayennepeppar. Häll i buljong.
  4. Koka upp. Lägg i riset. Fortsätt med krossad tomat. Koka upp. Låt puttra på låg värme.
  5. Skala kräftorna och ta fram kräftstjärtarna.
  6. Strimla timjan och oregano. Strimla även ned blasten från bleksellerin. Dela cocktailtomaterna. Lägg i pannan och salta och peppra.
  7. Precis innan servering, vänd ned kräftstjärtarna så de blir varma.
  8. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept