Senapsmarinerad stekt strömming

4

Du behöver

  • ca 600 g strömming eller småsill
  • ca 3 msk senapsröra (t ex vanlig svensk, grov osötad fransk, Colemans
  • senapspulver)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äggula
  • socker
  • salt och peppar
  • grovt rågmjöl
  • ströbröd
  • äts med potatismos och lingon

Gör så här

  1. Rör ihop de olika senapssorterna.
  2. Rör ihop marinaden:
  3. Vispa ihop äggula och crème fraiche i bunke. Tillsätt senapsröran och rör ihop till en slät smet. Krydda med socker, salt och peppar.
  4. Vänd ned strömmingen i marinaden med köttsidan nedåt så firrarna riktigt suger till sig av marinaden.
  5. Låt marinera en stund.
  6. Rör ihop rågmjöl och ströbröd för panering. Salta och peppra.
  7. Lyft upp strömmingarna och panera.
  8. Stek i en panna med smör. Pannan ska inte vara för varm, eftersom det lätt bränner. Stek strömmingarna gyllenbruna på båda sidor.
  9. Lägg upp på tallrik och servera med lingon och potatismos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept