Rotsaker i senapsbuljong med rosmarinstekt kotlettrad

4

Du behöver

  • 600 g benfri kotlettrad
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 4 st morötter
  • 4 st palsternackor
  • 0,25 st kålrot
  • 1 st gul lök i bitar
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 5 dl vatten
  • 2 msk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 knippe skuren gräslök
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i 4 bitar á 150 g. Hetta upp en stekpanna med smör och strö i rejält med rosmarin. Lägg i köttet och bryn tills det fått fin färg. Sänk temperaturen och stek köttet tills det precis är genomstekt.
  2. Skär ner rotsakerna i mindre bitar. Koka upp vatten och hönsbuljong. Lägg i rotsakerna och löken. Tillsätt sedan senap och grädde. Låt koka tills rotsakerna är mjuka. Red av med maizena om så behövs. Smaka av med salt och peppar och vänd till sist i gräslöken.
  3. Servera rotsakerna med köttet och små, kokta potatisar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept