Raggmunk med stekt fläsk

4

Du behöver

  • 400 g rimmat fläsk
  • 8 potatisar, skalade
  • 0,5 gul lök, skalad och finhackad
  • 2 dl pannkakssmet
  • lingon
  • socker
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Rör ned socker i lingonen. Hur mycket är en smaksak. Gör detta i god tid så det hinner stå ett tag.
  2. Blanda ihop smeten till raggmunkarna: rör ihop 1 ägg, 1 dl vetemjöl och 2 dl mjölk eller använd färdig pannkakssmet. Rör sedan ned riven potatis (två delar potatis till en del smet) och finhackad lök.
  3. Stek skivor av det rimmade fläsket i en panna med lite smör. När det är klart låt fläsket rinna av på ett fat med papper.
  4. Stek även raggmunkarna. Gör gärna mindre, ungefär tre, fyra i en panna. Salta och peppra.
  5. Lägg upp raggmunkar, fläsk och rårörda lingon på ett fat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept