Potatis- och soltorkad tomattårta med knaprigt bacon samt ost- oc

4

Du behöver

  • 4 st bakpotatisar
  • 1 st ägg
  • 8 st strimlade soltorkade tomater
  • 1 st gul lök, finhackad
  • mejram eller oregano
  • salt och peppar
  • smör och olja till stekning
  • 16 st baconskivor
  • 0,5 burk ört-crème fraîche
  • 4 msk riven lagrad ost

Gör så här

  1. Skala bakpotatisen och riv den på grova sidan på ett rivjärn eller i matberedaren. Salta potatisen. Salta rikligt eftersom potatisen "suger åt sig" salt. Tillsätt ägget samt smaka av med peppar. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda dem med den hackade löken och örterna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja. Lägg i hälften av den rivna potatisen och packa hårt med en stekspade. Lägg på tomat, lök och örtblandningen. Fördela sedan resten av potatisen och packa hårt. Stek tårtan gyllene på ena sidan och vänd sedan tårtan med hjälp av ett grytlock. Stek den andra sidan gyllene och se till att potatisen är genomstekt.
  3. Stek baconet på torrt bleck i 200 gradig ugn eller på klassiskt vis i en stekpanna. Blanda den rivna osten med crème fraîchen och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept