Pasta med gravad lax och grönsaker i dill och senapsås

4

Du behöver

  • 4 portioner kokt pasta
  • 12 skivor gravad lax
  • 8 minimorötter
  • 0,5 fänkål, i strimlor
  • 4 färska gula lökar
  • 8 skärbönor
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 0,5 knippa dill
  • smör
  • vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär alla grönsaker i lagom stora "gaffelbitar".
  2. Hetta upp en panna med smör och lägg i grönsakerna. Låt svettas utan att ta färg.
  3. Slå på vatten, buljongtärning, grädde, en skvätt vinäger och senap.
  4. Låt koka upp och sedan sjuda så att grönsakerna blir mjuka.
  5. Vänd i den kokta pastan och smaka av med salt, peppar och sist dillen.
  6. Fördela pastan på tallrikarna och lägg på den gravade laxen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept