Makaronipudding med grönsallad

4

Du behöver

  • makaroner, kokta
  • 300 g rökt bogfläsk
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 3 äggulor
  • 1 helt ägg
  • Dressing:
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk osötad grov senap
  • 2 msk olivolja
  • 1 ask cocktailtomater, delade
  • 1 sticklök, skivad
  • 1 litet knippe persilja
  • ruccola
  • machésallad

Gör så här

  1. Koka makaronerna.
  2. Tärna bogfläsket (1/2 cm x 1/2 cm bitar) och finhacka den gula löken.
  3. Fräs fläsk och lök i en panna. Pressa i vitlöken, krydda med torkad timjan, vitpeppar och salt. Häll i mjölk och grädde.
  4. Låt puttra tills det blir krämigt.
  5. Häll av makaronerna när färdigkokta.
  6. Lägg smeten från pannan i en bunke och låt kallna lite innan du tillsätter äggen.
  7. Rör ihop och häll i makaronerna.
  8. Sätt in i ugnen, 180 grader tills puddingen stannat, ca 15-20 minuter.
  9. Rör ihop dressingen. Blanda ned tomat och sticklök. Vänta med att blanda i salladen tills det är dags för servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept