Lutfisk i kopp

Du behöver

  • 1 pkt lutfisk

Sås:

  • 3 dl lutfiskspad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl cremefraiche
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 100 g normalsaltat smör

Gör så här

  1. Koka upp spadet med grädde, fraiche, kryddor och vinäger. Sjud såsen i några minuter. Sila bort kryddpepparkornen och lagerbladet. Mixa ner smöret. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
  2. Servering:
  3. Strimla ½ pkt bacon fint och stek det krispigt. Låt fettet rinna av på papper.
  4. Värm den hackade löken i smöret. Tillsätt ärtorna och smaka av med salt och peppar.
  5. Mixa upp såsen med mjölken så att den skummar ordentligt. Lägg ärtorna i botten. Plocka loss lutfiskköttet och lägg ovanpå. Fördela ut skummet. Toppa med det krispiga baconet
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept