Lubb och skaldjur i Ängamat

6

Du behöver

  • 6 st x 100gr ryggbit från Lubb eller annan torskfisk
  • 6 st pilgrimsmusslor
  • 36 st skalade råräkor eller skalade, kokta räkor
  • 3 dl kraftig blåmusselbuljong kokt med vitvin
  • 8 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 2 dl vispgrädde
  • dillstjälkar
  • ättika
  • socker
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk fint skuren dill
  • salladsskott till garnering

Gör så här

  1. Salta lubben som är i portionsbitar och skinnfri. Ugnsbaka den sedan i 120° ugn till kärntemperaturen 48°. Pilgrimsmusslorna steks medium i smör i en stekpanna. Saltas och peppras. Råräkorna halstras snabbt i olivolja i het stekpanna. Smakas av med salt och peppar.
  2. Grönsakerna värms i den färdiga soppan.
  3. Koka upp musselbuljongen med kryddor och dillstjälkar. Häll i grädden och låt på nytt koka upp. Smaka av med ättika, socker, salt och peppar. Sila soppan genom finmaskig sil. Lägg i grönsakerna att bli varma i soppan. Lyft upp grönsakerna med hålslev och fördela dem i värmda tallrikar. Lägg på fisken och skaldjuren. Mixa med mixerstav i smöret i buljongen och tillsätt dillen. Häll den skummiga soppan över fisk och grönsaker i tallriken. Garnera med salladsskotten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept