Laxkebab med tomatris och tsatsiki

4

Du behöver

  • 8 st skinn- och benfria laxbitar à 70 g
  • 8 st små grillspett
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 0,5 tsk stött timjan
  • 1 tsk stött spiskummin
  • svartpeppar och salt
  • 6 dl kallt kokt avorioris
  • 1 dl passerad tomat
  • 1 st hackad gul lök
  • 4 st tomater
  • 0,5 st urkärnad och riven gurka
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda samman olivolja, citronskal, timjan, spiskummin, salt och peppar. Sätt varje laxbit på ett blötlagt spett. Slå marinaden på fisken och låt marinera i cirka 1 timme. Vid servering steks fisken i stek- eller grillpanna tills den precis blivit genomstekt/grillad.
  2. Tomatris: Hetta upp en kastrull med lite olivolja i. Bryn löken. Lägg i riset och koka upp det med passerad tomat. Skala och kärna ur tomaterna och skär köttet i mindre bitar. Vid servering smakas riset av med salt och peppar och tomatköttet vänds i.
  3. Tsatsiki: Riv gurkan på grova sidan på ett rivjärn. Salta lätt på gurkan så att den släpper lite av sitt vatten och låt den stå några minuter. Pressa ur vattnet ur gurkan och blanda den med yoghurten, vitlök, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept