Karljohansvamprisotto med varm tomat, lök och basilikasallad.

4

Du behöver

  • 4 personer
  • 3 dl risotto ris
  • 2 fint hackade schalottenlökar
  • 6 dl buljong (svamp, grönsak eller kyckling)
  • 200 g karljohansvamp, smörstekt i små bitar
  • smör till stekning
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2-3 msk smör
  • 2 dl riven ost typ Västerbottensost, prästost eller helst färsk parmesan
  • ca 20 sminitomater
  • 4 schalottenlökar
  • 1 bunt/kruka basilika
  • oliv eller basilikaolja
  • vinäger
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Hetta upp riset och hackade löken i olivolja. Slå på hälften av buljongen. Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter. Späd med resterande buljong så att riset hela tiden är krämigt. Efter ca 10 minuter till så är det dags att smaka av med vinägern samt att vända i den stekta karljohansvampen. Rör sedan i smöret och avsluta precis innan servering med att röra i osten. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna med oliv eller basilika oljan. Lägg i delade tomater och löken i skivor. Tillsätt vinäger salt och peppar. Vid serveringen vänds basilikan i.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept