Kantarellpyttipanna med kräftkeso

Du behöver

  • 12 potatisar
  • 400 g färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 0,5 huvud färsk vitkål

Kräftkeso:

  • 20 st kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • 1 pkt keso
  • det vita från 1 purjolök
  • 100 g lagrad ost, t ex prästost
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kummin
  • 0,25 fänkål
  • 1 knippe färsk dill
  • 0,5 knippe färsk gräslök
  • 4 tomater

Gör så här

  1. Tärna ned potatis. Ned i panna med kantareller och lite smör.
  2. Skär ned löken och kål grovt. Tillsätt i pannan. Låt fräsa och toppa sedan med finhackad gräslök.
  3. Gör kräftkeso:
  4. Strimla purjolök och fänkål. Riv osten. Krossa kummin i mortel. Finhacka dill.
  5. Blanda purjo, fänkål, ost, tomatpuré i en bunke. Rör ned grovhackade kräftstjärtar, kummin, dill och keso. Salta och peppra.
  6. Lägg upp på tallrik med tomat. Toppa med en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept