Kantarellpyttipanna med kräftkeso

Du behöver

  • 12 potatisar
  • 400 g färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 0,5 huvud färsk vitkål

Kräftkeso:

  • 20 st kokta kräftor, alt köpta kräftstjärtar
  • 1 pkt keso
  • det vita från 1 purjolök
  • 100 g lagrad ost, t ex prästost
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk kummin
  • 0,25 fänkål
  • 1 knippe färsk dill
  • 0,5 knippe färsk gräslök
  • 4 tomater

Gör så här

  1. Tärna ned potatis. Ned i panna med kantareller och lite smör.
  2. Skär ned löken och kål grovt. Tillsätt i pannan. Låt fräsa och toppa sedan med finhackad gräslök.
  3. Gör kräftkeso:
  4. Strimla purjolök och fänkål. Riv osten. Krossa kummin i mortel. Finhacka dill.
  5. Blanda purjo, fänkål, ost, tomatpuré i en bunke. Rör ned grovhackade kräftstjärtar, kummin, dill och keso. Salta och peppra.
  6. Lägg upp på tallrik med tomat. Toppa med en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept