Höstkantarell- och blåmögelostsoppa med varm skinktoast

4

Du behöver

  • 2 l trattkantareller
  • 1 st fint hackad gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 dl riven blåmögelsost
  • salt och peppar
  • 8 skivor formfranska
  • smör
  • 4 st tjocka skivor rökt skinka i strimlor
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 st tomat i 4 skivor
  • 0,5 st fint hackad gul lök

Gör så här

  1. Hacka grovt över kantarellerna. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs löken och svampen i den. Slå på vatten, tomatpuré och hönsbuljongtärning. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Häll i grädden och låt sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med osten, salt och peppar.
  2. Bred smör på yttersidorna av toasterna. Blanda skinka, ost och lök. Smaka av med salt och peppar. Fördela på hälften av toasterna. Lägg på en tomatskiva på varje samt sist ett lock av bröd med smöret uppåt. Tryck till ordentligt. Baka i 200 grader tills de fått gyllenbrun färg. Servera som tillbehör till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept