Havskatt med glaserad kål, lök och äpple

4

Du behöver

  • 600 g benfri havskattfilé
  • 1 huvud färsk spetskål
  • 8 färska gula lökar
  • 2 äpplen, skalade och tärnade
  • 2 msk koncentrerad äpplejuice
  • 1,5 dl grädde
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär kålen i mindre bitar. Klyfta den färska gula löken.
  2. Stek havskatten i smör samt salta och peppra. Låt fisken vila.
  3. Hetta upp en kastrull med smör. Lägg i kål, lök och äpple.
  4. Låt steka utan att ta färg.
  5. Slå på juicen och grädden och låt koka in. Smaka av med salt och peppar. Servera med fisken.
  6. Garnera med blasten från den färska löken.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept